روش برخورد مسئولین
چهارشنبه, ۱۸ آبان ۱۴۰۱، ۰۷:۰۰ ب.ظ
در نامه 67 م از نامه های نهج البلاغه که حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) خطاب به فرماندار کوفه (قثم ابن عباس) آمده و نکات بسیار ارزشمند و کاربردی برای مسئولین ممالک اسلامی در آن بیان شده است.
آن حضرت دستور دادند که:
- پس از حمد و ثنای الهی و موعظه، هر روز صبح و عصر براى رسیدگى به امور مردم کنار آنها بنشین، حکم الهى را براى کسانى که پرسش دینى دارند بیان کن، جاهلان را تعلیم ده و با دانشمندان مذاکره کن.
- نباید در میان تو و مردم واسطه و سفیرى جز زبانت و حاجب و دربانى جز چهره ات باشد.
- افرادى را که به تو حاجت دارند از ملاقات با خویش محروم مساز، چرا که اگر آن ها در ابتدا از در خانه ات رانده شوند بعدآ براى حل مشکلاتشان تو را نخواهند ستود.
- و درباره اموالى که نزد تو از مال الله جمع شده دقت کن و آن را به مصرف عیالمندان و گرسنگانى که نزد تو هستند برسان آن گونه که دقیقاَ به دست فقرا و نیازمندان برسد و ما زاد آن را نزد ما بفرست تا میان نیازمندانى که در این جا هستند تقسیم کنیم.
- به مردم مکه دستور ده تا از کسانى که در این شهر مسکن مى گزینند اجاره بها نگیرند، زیرا خداوند سبحان مى فرماید: «و در این سرزمین «عاکف» (کسى است که در آن سرزمین اقامت دارد ) و «بادى» (کسى است از غیر اهل مکه که براى حج به مکه مى آید.) هر دو یکسان اند.
اگر مسئولین ایران که به صورت مستقیم با مردم در ارتباط هستند (مانند فرماندار، شهردار، استاندار، ائمه جمعه، نماینده مجلس و ....) به این دستورات عمل کنند ، قطعا مشکلات مردم کمتر و فاصله بین مردم و مسئولین نیز کمتر می شد....